Cowboys D1-05 pronssille Mikkelissä
28.8.2018 10:47 Uutiset / D1-05

Saimaa Trophy 2018 , Mikkeli

Nollaviitosten syksyn turnausmatka suuntautui tällä kertaa Mikkeliin (Saimaa Trophy Summer Edition). AA-tason lohkossa kohdattiin (2x15 min) kuusi joukkuetta, joista kaksi parasta eteni finaaliin, ja kolmonen ja nelonen pronssiotteluun.

Aikaisesta aamuherätyksestä ja pitkästä bussimatkasta huolimatta länkkärit hallitsivat avausottelua Harjun Kiekkoa vastaan. Maalinteko oli kuitenkin hyvistä paikoista huolimatta vaikeaa, ja peli päättyi ”vain” 1-0 Cowboysille. Voittomaaliksi jääneen ainokaisen iski Jesse Pajukoski Illya Gulikin syötöstä.

Toinen ottelu oli vaikea. Lounas oli syöty ja pienoinen matkaväsymys iski. EVU:n 0-2 johdon länkkärit kuroivat vielä tasoihin Elias Saarasen ja Niklas Erhamon maaleilla. Syötön molempiin tarjosi Ilja. Puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä turnauksen ylivoimainen maalitykki Artur Makkonen (12 maalia seitsemässä ottelussa) antoi kylmän suihkun Cowboysille veivaamalla 2-3. Loppulukemat 2-4 Makkonen teki tyhjiin neljä sekuntia ennen loppua. Pelistä jäi pieni harmitus hampaankoloon, sillä voittoonkin olisi ollut täydessä vireessä mahdollisuus.

Lauantaipäivän päätösotteluun siirryttiin harjoitushallista Jukurien liigajoukkueen komeaan kilpahalliin. Baana oli kuin lentokenttä harkkahalliin verrattuna. Ja sekös Deeykkösille maistui. Jukurit jäi luistelussa potkun-pari, ja Cowboys löi tulostaululle komean 6-0 voiton. Maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin: Vanessa Viitala ja Niklas Erhamo onnistuivat kahdesti, Tommi Laakkonen ja Elias Saaranen kerran. Syöttöpistetiliä kerryttivät Eeli Kaarlela, Jesse Jylhä-Ollila, Ilja Gulyk ja Niklas Erhamo. Varsinkin Vanen ja Niken ”syöttömylly” oli mannaa. Maalivahtipeli ja puolustajat onnistuivat hienosti, joten Eemil Hannulalle toinen nollapeli. Hyökkääjien takakarvaus oli myös hyväasenteista.

Päivä oli pulkassa kohtuuonnistuneesti. Unta ei tarvinnut paljon houkutella suihkun ja saunan, ruokailun ja joukkuekavereiden kanssa chillailun jälkeen.

Sunnuntain aamupelissä oli vastassa jälleen uusi tuttavuus, Viikingit Helsingistä. Hereillä oltiin, ja avauserä länkkäreille 2-1 Erhamon ja Gulykin maaleilla. Ilja pääsi täräyttämään jäätävän lämärin pitkän pyörityksen jälkeen. Syöttäjinä läpi turnauksen kehuttu tyttökaksikko Moona Keskisarja ja Vanessa Viitala. Toisessa erässä tahti parani. Jesse Jylhä-Ollila onnistui kahdesti, Vanessa, Niklas ja Eeli kerran. Moona syötti kolme osumaa, Eliakselle kaksi ja Nikelle yksi syöttömerkintä.

Sitten pelattiin hankala koitos. Röyhkeästi pelannut Jyvässeudun Kiekko otti luulot pois heti alussa. Maalille mentiin sumeilematta koputtelemaan maalivahdin suojuksia, ja saatiin maalivahtipeli epävarmaksi. Salliva tuomarilinja oli länkkäreille myrkkyä pienessä kaukalossa. Takkiin tuli reilusti 0-6. Mutta eniten hankaluuksia aiheutti länkkärivahdin ulosajo. Kuppi meni ottelun lopussa nurin, kun mailaa tulee riittävästi patjoihin ja lopulta räpylään.

No, eipä siinä. Eemilin turnaus oli ohi. Sovitusti Moona kenttäpelaajan tontilta maaliin ja tulta päin. Runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Cowboys aloitti ottelun Vanessa Viitalan ilmasta ohjaamalla maalilla. Kiekon ”toimitti” maalille Tommi Salo. Vikkelät eteläsavolaiset eivät kuitenkaan taipuneet, vaan veivät avauserän 1-2. Toisessa erässä Cowboysin peli lähti uomilleen ja tulosta syntyi. Oliver Ylikosken siniviivalämärin reboundin pisti yv:llä häkkiin Niklas Erhamo. Vanessa iski toisensa ja Eeli Kaarlela vei joukkueensa jo 4-2 karkumatkalle. 7-2 päätöslukemat sinetöi kaksikko Saaranen-Erhamo ja Tommi Salo tyylikkäällä ylänurkalla. Moona oli ”kylmiltään” maalissa jäätävä, ja sai ansaittua huomiota länkkäreiden ylämummokuorolta.

Pronssipelissä kohdattiin isäntäjoukkue Jukurit, tällä kertaa harkkahallissa. Avauserä mentiin nollanollaa. Mutta toisessa tärähti. Tommi Laakkonen vapautti Iljan määrämittaisella lätyllä läpiajoon. Iljan veivit onnistuivat maalin arvoisesti. Salon Tommi lämäsi ylivoimalla 2-0 Jesse Jylhä-Ollilan syötön verkkoon. Pronssimitalien makua alkoi olla, kun kolmikko Saaranen-Jylhä-Ollila-Erhamo syötteli 3-0.Lopussa Jukurit pääsi pilaamaan Moonan nollapelin. Loppulukemiksi jäi 3-1 ja pronssipytty ja-mitalit matkasivat yön koittaessa Nivalaan. Hyvä reissu! Kiitokset kaikille kannustajille! Tuomakselle erityiskiitos turvallisesta sompailusta.

Turnauksen voitti lopulta EVU, joka vei loppuottelun JyKiä vastaan 3-2. Näin loppujärjestykseksi saatiin:

1) EVU (Vantaa)

2) JyKi (Jyväskylä)

3) COWBOYS

4) Jukurit (Mikkeli)

5) Viikingit (Helsinki)

6) SaPKo (Savonlinna)

7) HaKi (Lohja/Vihti)


   
Lisää uutisia
Nivala Cowboys
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Liity Cowboys'in Jäseneksi
Kategoriat