Tyttömme ja poikamme maailmalla

Tyttömme ja poikamme maailmalla

Nivalasta on SM-liigajäille ja korkeammallekin ponkaissut useita pelaajia. Osa pelaajista on harjoitellut ja pelannut Cowboyseissa tiettyyn ikään, jonka jälkeen on siirrytty suurseuroihin tai pienempien seurojen yhteistyöprojekteihin.

Pikaesittelyssä ovat SM-liigatasolla tai naisten SM-sarjaa pelanneet nivalalaiskasvatit.

Merja Halmetoja

Pelannut yhdeksän kautta naisten SM-sarjaa Ilveksessä. Ponkaissut maailmalle Cowboysien poikajunnujoukkueista.

Ura jatkuu Tampereen Ilveksessä SM-sarjassa.

Anu Rauma (Tammela)

Pelasi maalivahtina, jolloin nousi parhaimmillaan Kärppien rinkiin. Pelasi yhden täyden ottelun Kärppien maalissa SM-sarjaa Kalpaa vastaan. Lopetti uransa Cowboys Nicehockeyssä Suomi-sarjassa – hyökkääjänä.

Sari Pipinen

Pelannut Naisten SM-sarjaa Oulun Kärpissä, ura jatkui Cowboys NiceHockeyn maalilla.

Pasi Nielikäinen, ”Nivalan Niedermaier”

Legendaarisen NU:n kasvatti. Pelasi SM-liigaa HIFKissä, Ässissä, Kärpissä, SaiPassa, HPK:ssa ja Jokereissa, Pohjois-Amerikassa ECHL:ää. Pelannut useilla tasoilla ja useissa joukkueissa urallaan. Lopettanut.

Atte Ohtamaa

Historiallinen C-nuorten SM-sarjakausi Cowboyseissa avasi ovet suurseuroihin. Pelannut liigaa Kärpissä, josta siirtyi Jokereiden KHL-joukkueeseen. Liigamestari 2008 ja 2014, Maailmanmestaruus A-Maajoukkueessa 2019 Slovakiassa, Hopeaa 2014 Valko-Venäjä ja 2016 Venäjä. Paras puolustaja Suomen MM-Joukkueessa 2014. Mukana myös Olympialaiset 2018 Etelä-Korea PyeongChangissa. KHL mestaruus Ak Bars Kazanin joukkueessa 2018. Siirtyi Oulun Kärppiin kaudelle 2019 jossa pelasi C tunnus rinnassa jonkin aikaa, siirtyi Sveitsiin, Teki sopimuksen Barus Nur-sultan Khl seuran kanssa.

Henri Sandvik

Ponnistanut liigajäille samasta länkkärien C SM-sarjajoukkueesta. Siirtyi Cowboyseista Ilvekseen. Pelannut liigaa Ilveksessä ja mestistä LeKissä, ulkomailla Englannissa ja Itävallassa ja Norjassa Tonsberg Vikingseissä. Suomi-sarjaa KOOVEE:ssa ja ura jatkuu Nokia Pyryssä Suomi-sarjassa voittaen kaudella 18-19 sarjan pistepörssin. Palasi Norjaan ja pelaa tällähetkellä Haugesund Seaguls joukkueessa.

Toni Kallela

Cowboysien mainiota -91-93-ikäluokkaa. Raahen kautta Kärppien ja Kalpan junioreihin. Nuorten SM-liigan piste-, maali- ja syöttöpörssin voittaja ja paras pelaaja kaudella 2011-12. Liigaan nousu Kalpassa. Pelannut myös Ilveksessä , Tapparassa ja Ässissä. Pelannut nuorten (U16, U18, U20) maajoukkueissa. Pari kautta Tanskassa ja ura jatkuu Vaasan Sportissa.

Niko Kallela

Vuotta vanhempi Niko on kulkenut lähes samaa reittiä. Nousi liigaan Kalpassa. Kolkutellut U20-maajoukkueen portteja. Lopettanut pelaamisen huipputasolla.


   
Lisää uutisia
Nivala Cowboys
«  Toukokuu   »
Kategoriat