Historia

VIHREETÄ VIIHDETTÄ JO YLI 20 VUOTTA

Aika rientää siivillä, Nivala Cowboys on jo yli 20-vuotias jääkiekon erikoisseura. Yhteisymmärryksessä irtauduttiin Nivalan urheilijoista ja perustettiin oma jääkiekon erikoisseura samoihin aikoihin kun Nivalaan rakennettiin jäähalli. Siinä oli monta isoa asiaa purtavaksi yhtä aikaa silloiselle johtokunnalle. Jos silloin ei olisi ollut niin intohimoisia kiekkoihmisiä toiminnassa mukana, olisi oma jäähalli ja oma seura saattanut jäädä vain haaveeksi. Seuran johtokuntaan haettiin tietämystä niin yrityselämästä kuin kiekkoilijoista, jolla taattiin monipuolinen osaaminen jääkiekkoseurassa. Luotiin sääntöjä ja toimintamalleja, miten toimitaan missäkin tilanteissa ja kaikki tämä vielä kohtalaisen nopealla aikataululla. Toki sääntöjä on muokattu vuosien varrella ajan henkeen paremmin sopiviksi. Ilmeisen paljon on tehty asioita oikein kun olemme päässeet tähän saakka. Meillä on tänä päivänä täysin omavarainen edustusjoukkue, josta on jokunen pelaaja päässyt pelaamaan ylemmillekin sarjatasoille. Juniorijoukkueita on G-junioreista lähtien joka ikäluokassa aina C1-junioreihin asti sekä hyvin menestynyt naisten joukkue. Nivala Cowboys ”liikuttaa” siis erittäin suurta määrää lapsia, nuoria ja aikuisia. Nivalassa niin kuin muissakin seuroissa on joskus mopo lähtenyt ”keulimaan” ja on haettu pelaajia muualta esim. edustusjoukkueeseen ja pelattu ylemmillä sarjatasoilla, on kokeiltu uusia asioita ja tehty virheitä ja taas arvioitu asioita uudestaan ja tehty uusia ratkaisuja. Kaikesta on selvitty yhteistyöllä ja selvitään tästä eteenkinpäin.

Nivala Cowboys on seurana avoin urheiluseura, joka tarvitsee jääkiekosta innostuneita ja kiinnostuneita ihmisiä ympärilleen, kuten kaikki urheiluseurat. Ikinä ei ole ollut pelaajia, vanhempia tai muita jääkiekosta kiinnostuneita, joille ei olisi löytynyt paikkaa seurassamme. Aina on ollut kaikille tilaa ja tehtävää ja uusia tekijöitä tarvitaan kokoajan lisää. Tehtävät ovat mielenkiintoisia, nuorten joukkueissa jopa kerrassaan aivan upeita yhtään väheksymättä muita tehtäviä. Jääkiekkoseuran toimintahan perustuu hyvin pitkälle vapaaehtoisten todella suureen talkootyömäärään. Päätöksentekomme on tehty niin avoimeksi kuin se vain voi yhdistyksellä olla. Asioista tiedottaminen on tämän päivän tekniikalla hyvinkin helppoa mutta myös siihen puolelle haetaan edelleenkin uusia tiedottamisen muotoja, että saavutamme kaikki innokkaat harrastajat ja harrastukseen pariin haluavat. Onneksi meillä on jo yli 20 vuoden ajan löytynyt ja koko ajan löytyy lisää innokkaita ihmisiä mukaan seuran toimintaan – teitä kaikkia tarvitaan sillä muuten seuraa ei olisi.

Nivala on jääkiekkopitäjänä loistava paikka toimia. Olosuhteet ovat hyvät, saamme olla ylpeitä kotihallistamme, jossa on hyvä harrastaa. Tärkeää on myös se, että vuonna 1995 rakennetusta jäähallista myös huolehditaan ja sitä myös huolletaan vastaamaan ajan haasteita. Tästä iso kiitos kuuluu Nivalan liikuntakeskus Oy:lle. Liikuntakeskuksen kanssa yhteistyömme on ollut aitoa ja rakentavaa, mikä on vuosien varrella vaan lujittunut. Nivalan kaupungille myös isot kiitokset yhteistyöstä, joka vuosien varrella on ollut auttamassa seuraamme eteenpäin. Maakunnissa liikkuessa on voinut aina ylpeyttä tuntien sanoa, että olemme Nivalasta. Tänä päivänä Nivala Cowboys on tunnettu seura niin Pohjois-Suomessa kun ympäri maan. Olemme tuoneet Nivalaa tunnetuksi samalla kun liikumme pelaamassa. Nivala Cowboys luo vihreetä viihdettä! Nivalaiset katsojat, jotka ovat jaksaneet kannustaa omia joukkueita ikäluokista riippumatta ovat hyvä esimerkki siitä, miten paljon Cowboys liikuttaa, puhuttaa ja herättää tunteita Nivalaisissa. Olkaamme siis ylpeitä jatkossakin kotipitäjästä, Nivala Cowboysista ja Nivalaisuudesta!

Yritysmaailman tuki on alusta asti ollut merkitsevässä osassa seuramme yl 20 -vuotisen historian ajan. On yrityksiä, jotka ovat olleet mukana tukemassa toimintaamme alusta saakka. Suuret kiitokset kaikille yrityksille, jotka ovat tukeneet seuraamme vuosien varrella ja mahdollistaneet sen, että voimme näin laajasti harrastaa ja toimia. Meillä Cowboyseilla on oma osamme kannettavana, että tuomme esille niin Nivalaa kuin Nivalaisia yrityksiä. Seurana toimimme myös lasten ja nuorten kasvattajana, opettamalla heistä sosiaalisia, terveitä ja reippaita tulevaisuuden työntekijöitä.

Yhteistyöllä on iso merkitys viedessämme seuraamme eteenpäin. Valmennuskoulutus jääkiekkoliiton suunnalta on merkittävää. Valmennuskoulutukseen joudumme myös tulevina vuosina satsaamaan entistä enemmän, jotta voimme taata pelaajillemme entistä lajitietoisemmat ja taitavammat valmentajat. Yhden tällaisen henkilön haluaisin tässä nostaa esille. Hän on tehnyt upeaa työtä ja rakentanut toimintalinjamme eri ikäluokissa. Valmennuspäällikkö Esa Borenin työ tässä asiassa on ollut korvaamatonta. Nyt tätä Esan viitoittamaa tietä jatkaa Ville Isoniemi. Seurayhteistyö naapurikuntien seurojen kanssa on lähtenyt loistavasti liikkeelle. Ilman yhteistyötä vanhemmat juniori- ikäluokat tulevat jäämään joka seurassa niin pieneksi ettemme saa joukkueita kasaan.

Toivotamme kaikki jääkiekosta kiinnostuneet mukaan seuramme toimintaan. Täällä syntyy elinikäisiä kaverisuhteita, ei vaan oman seuran sisällä vaan myös paikkakunnilla missä liikutaan. Sosiaalinen, urheilullinen ja reipas, kuvaa osuvasti tämän päivän kiekkoilijoitamme.


   
Lisää uutisia
Nivala Cowboys
«  Toukokuu   »
Kategoriat