Esittely
Ottelutilastot
Cowboys - YJK
2018-2019 - Cowboys Edustus - II - DIvisioona - Pohjoinen
Klo 16:30 Uikko Areena
23
Syy

Ennakkoinfo


Edustusjoukkueen sarja-avaus kotiaskissa sunnuntaina

Cowboys starttaa kautensa kotiottelulla YJK:ta vastaan


Nivala Cowboys edustusjoukkueella on ollut nyt muutama viikko huilia otteluista, mutta tosiottelut starttavatkin jo tulevana sunnutaina, kun Pohjoisen Rautaliiga polkaistaan länkkäreidenkin osalta käyntiin.

Sunnuntaina on luvassa tiukkaa vääntöä ja paikallisderbyn tunnelmaa, sillä vastaan asettuu rakkaan naapuripitäjän ylpeys Ylivieskan Jääkarhut.
Jääkarhuilla niin ikään hyvä harjoituskausi sekä Suomen cupin ottelut takana vaikkakin matka Suomen Cupissa katkesi jo ensimmäisellä kierroksella Limingan Kiekkoa vastaan.
Kuluneen kesän aikana naapuripitäjästä siirtyi peräti neljä kenttäpelaajaa nivalan lakeuksille pukien cowboy-paidan päällensä. YJK on kuitenkin saanut miehistöönsä kauden alkajaisiksi, lisää täytettä ja kokonaisuutena se kattaa komeat 23 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Pelaajistoon mahtuu jälleen muutamia mielenkiintoisia uusiakin nimiä Suomi-Sarja ja Mestis kokemuksella höystettynä, mutta omiakin junioreita ja kasvatteja näyttäisi listoilta löytyvän kuitenkin mukavasti.
Cowboysin osalta startti tulevaan kauteen näyttää oikeinkin hyvältä. Harjoitusotteluista ja Suomen Cupista haettiin tuntumaa ja vähän uutta perspektiiviä tulevaa sarjakautta silmällä pitäen ja saatiin hieman uudistunut joukkue tavallaan ensimmäistä kertaa kunnolla testiin. Länkkäreiden osalta Suomen Cup päättyi toiselle kierrokselle lohkovaiheeseen, josta Raahe Kiekko ja Laser HT veivät pitemmän korren. Vaikkakin toisella kierroksella ilman voittoja jäätiin niin pelillisesti ne olivat ensimmäiseen kierrokseen verraten parempia.
Suuremmilta loukkaantumisilta ja sairastumisiltakin on vältytty, joten tämän hetkisen tilanteen mukaan sarja-avaukseen päästään iskemään jälleen laajalla miehistöllä.


Tulehan seuraamaan paikallisderbyn juhlaa ja kauden starttia Uikko Areenalle!

HOX! Kausikortit viimeistä kertaa myynnissä kausarihaaste hintaan, nyt on viimeinen tilaisuutesi ostaa omasi! Kausikortteja myynnissä lipunmyyntiluukulla!

PS. tulevaa kauden starttia voit fiilistellä tämän tahtiin!


#NivalaCowboys

#Rautaliiga

#Vihreetäviihdettä
Rautaliiga käyntiin paikalliskamppailulla Cowboysin osalta


Viime sunnuntaina länkkärit avasivat kautensa pohjoisen rautaliigassa Ylivieskan jääkarhuja vastaan. Intohimoiset Cowpunkin Cowboyskannattajat olivat löytäneet tiensä Uikko Areenalle ja heitä oli paikalla komeat 350 silmäparia. Ottelu tarjosi kiekkoviihdettä ja jännitystä koko rahan edestä. Maalirikkaan ja värikkään ottelun jälkeen Ylivieska vei, kuitenkin pitemmän korren voittaen ensimmäisen paikallisherruuden loppulukemin 6-7. (1-1, 4,3,1-3)


Molemmat joukkueet pääsivät otteluun täydellä neljällä kentällisellä. Cowboys kokoonpanosta poissa hyökkääjät Ville Isoniemi ja Riku Kaattari.
Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä, intohimo näkyi jokaisesta pelaajasta, sillä tätä h-hetkeä, kauden starttia oli taas koko kesä odotettu. Cowboys aloitti kuskinpaikalla, halliten kiekkoa ottelun ensimmäisellä kympillä. Jääkarhut joutuivat sortumaan pariinkin otteeseen jäähyilyyn erän alussa, joten ylivoima kentälliset pääsivät testiin heti alun alkajaisiksi. Ensimmäiset ylivoimat eivät, kuitenkaan tuottaneet haluttua tulosta vaikkakin paikat siihen olivat. Kolmas perättäinen ylivoima aukaisi, kuitenkin cowboysin kauden kuparisen. Ajassa 09:00, komean ylivoimakuvion päätteeksi kapteeni Joonas Raudaskoski sai kunnian sytyttää Uikko Areenan punalamput, Ville Peltomaan ja Tuomas Takalon syöttäessä. Alkutahdit oli lyöty ja peli 1-0.


Kauaa ei kuitenkaan juhlittu, sillä vierasjoukkue pääsi rokottomaan vuorostaan ylivoimalla. Tarkka rannelaukaus p -pisteen kaarelta yllätti cowboys maalilla pelanneen Tuomas Ringin ja taululle tasalukemat 1-1.
Tasoitus maali herätti vierasjoukkueen ja loppuerää kohden pelinhallinta siirtyi enemmän Ylivieskalaisille. Erän loppuun länkkäreillä oli muutama tuhannen taalan paikka laukoa itsensä johtoaseemaan, mutta kiekko ei vain tahtonut löytää reittiä maaliin asti.Enempää maaleja ei ensimmäiseen erään kuitenkaan nähty ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa.


Toiseen erään lähdettiin taas cowboysille tutuissa merkeissä tai voitaisiinpa melkein puhua jo perinteestä. Cowboys hurmos oli taattua ja erän ensimmäiseen kuuten minuuttiin kiekko lyötiin vastustajan reppuun peräti kolmeen otteeseen, ensimmäinen syntyessä jo ajassa 0:38.
Vierasjoukkueen avauskiekko omista löysi tiensä tuomarin jaloista suoraan cowboys puolustaja Janne Vuolaspuron samettisiin käsineisiin. Muutama potku ja pelivälineen siirto maalin edustalle Mika Saarimalle, jonka tulinen laukaus sai puhua jälleen puolestaan.
Ponteva alku sai hetken päästä jatkoa. Cowboys hallitsi kiekkoa ja hyvä hyökkäys pyöritys tuotti tulosta jälleen. Tällä kertaa pikku mustan sai suorastaan uittaa pussiin uusi Cowboys kasvo Perttu Tuomaala. Pari pikku kikkaa ja kiekko längeistä sisään, Esa Kukkolan ja Antti Eskolan tarjoillessa ja pelitaululle lukemat 3-1.


Illan neljäs osuma sai alkunsa vierasjoukkueen hyökkäyspyörityksestä. Ahne kiekonriisto siniviivalta avasi suoran baanan, niin ikään uudelle cowboys kasvolle hyökkääjä Paavo Laitalalle. Terävä laukaus suorasta luistelusta, kiekko tolpan kautta sisään ja kädet kattoon. Cowboys johtoasemaan jo huokeissa 4-1 lukemissa.
Hurmoksen jälkeen kotijoukkue joutui sortumaan pariin kaksi minuuttiseen, joista jälkimmäinen tuli jokseenkin helpohkon oloisesti. Hyvin toiminut alivoima puri vierasjoukkueeseen ja kiekkoa purettiin pois omista. Jääkarhujen nopea kiekon palautus pystyyn purkukiekosta cowboys puolustajien väliin jääneelle Jääkarhu hyökkääjälle oli, kuitenkin myrkkyä ja puolittaisesta läpiajosta maaliverkot helähtivät omissa 4-2 kavennusmaalin merkeissä.
Kavennus toi peliin lisää energiaa länkkäreiden hurjien erän alkutahtien jälkeen. Kiekkoa vietiin päästä päähän ja Cowboysilta muutama oivallinen maalintekotilanne, joista toisessa kilisteltiin jo tolppia ja hyvä ettei kädet nousseet kattoon maalin merkiksi. Jääkarhut pääsivät kokeilemaan myös vielä kertaalleen läpiajosta, mutta tällä kertaa Tuomas Ring venytti pitemmän korren pitäen maalin puhtaana. Hetken päästä vierasjoukkue pääsi, kuitenkin jälleen kaventamaan maalieroaan maalinedus ryminän pääteeksi, josta kiekko löysi tiensä maalin perukoille.

Hetken päästä sisuuntunu YJK, oli karata jälleen läpiajoon, mutta cowboysin rikkoessa tuomari nosti kätensä rangaistuslaukauksen merkiksi. Rankkarista ei kuitenkaan omissa helissyt vaan Tuomas Ring piti maalinsa jälleen puhtaana.
Ajassa 34:09 cowboys pääsi kokeilemaan illan kuudenetta ylivoimaansa. Ylivoiman loputtua purkukiekko tavoitti jäähyaitiosta pääseen Jääkarhuhyökkääjän ja vierasjoukkue pääsi 2-1 hyökkäykseen, josta ikäväkseen kiekko otti kimmokkeen puolustajan mailasta ja löysi tiensä maalinperukoille ja peli ensimmäistä kertaa illalle tasoihin 4-4.
Vierasjoukkueen hurmoksesta ja tasoitukseta ei lannistuttu vaan erän viimeiset kolme minuutti cowboys vei täysin nimiinsä. Cowboys paletti saatin taas pyörimään ja se tuotti tulosta erän loppuhetkillä puolustaja Janne Rättyän laukoessa kiekon viivasta sinne kuuluisaan alaläskiin. Cowboys johtoasemassa erätauolle värikkään ja maalirikkaan erän päätteeksi.


Cowboys jatkoi hyvää peliään tasakentällisin heti kolmannen erän alusta. Erän puolivälissä jouduttiin sortumaan kuitenkin jäähyilyyn josta YJK jälleen ylivoimalle. Kauaa ei tilanne ehtinyt vanheta, kun jääkarhu hyökkääjän tarkka laukaus heläti pienestä kulmasta rimaa hipoen sisään ja tilanne jälleen tasoihin 5-5. Vierasjoukkueen rutistus jatkui heti seuraavasta aloituksesta. Vain 10 sekuntia ehti kulua, kun kiekko löysi tiensä jälleen kotijoukkueen maalinperukoille suorasta hyökkäyksestä ja näin kotijoukkue ensi kertaa takaa-ajo asemaan.
Mustan minuutin jälkeen cowboys pääsi jälleen näyttämään osaamistaan ja hallintaansa tasakentällisin. Ajassa 52:23 nähtiin cowboys tasoitus, Marko Mehtälän ampuessa kiekon niin ylös maaliverkkoihin kuin sen saakin juomapulloa kolistellen. Riki Korkiakosken ja Janne Linnan syöttäessä.
Hetken kuluttua tasoituksesta Cowboys joutui jälleen istunolle ja Jääkarhut pääsivät pyörittämään onnistunutta ylivoimaansa. Länkkärimiehistö kesti ylivoiman, mutta jälkimaininkien pyörityksissä vierasjoukkue pääsi napauttamaan kiekon vielä kertaallen rystyltä kattoon karaten 6-7 johtoasemaan.
Cowboys haki vielä tasoitusta erän viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Kolme pistettä Ylivieskaan loppulukemin 6-7.
Ottelussa nähtiin myös ikävä tilanne, Cowboys hyökkääjä Perttu Tuomaalan loukatessa itseään, luistimen ajautuessa railoon. Tuomaala siis toistaiseksi poissa kokoonpanosta, jalkavamman vuoksi. Toivotetaan Pertulle tsemppiä paranemiseen!

Cowboys Kausikorttihaaste saatiin päätökseen ja siihen vastattiin upeasti! 128 myytyä kausikorttia, Cowboys kiittää! Päivitellään tuleva jatko hinta kausareille lähiaikoina!Valmentaja mietteitä ottelusta:

" No tuota tuota. Jotenkin pelaamattomuus näkyi, osalle ensimmäinen peli tähän kauteen ja varmaan vähän paikallisderby toi ylilatautumista. Toisena seikkana, että ylihyökättiin ja niistä kaveri pääsi tasoihin, etenkin läpärit. Kenttätasapainoa, kuormaa ja kentällisiä pitää vähän myös sumplia. Vähän oltiin myös huolimattomia, mutta hyvä näpäytys joukkueelle."
"Ensi viikonloppuna pijetään vapaata ja seuravaana viikonloppuna matkataan Liminkaan. Paletti on laitettu alulle ja lähetään sinne parantamaan. Huippukova ryhmä Limingassa, viimekauden kärkijoukkue. Ylihyökkääminen täytyy saada pois ja puolustuksen kautta viedä peliä eteenpäin."


Palkitut: YJK #42 Tomi Gronoff, COW #26 Perttu Tuomaala


Tehopisteet: Maalit mieheen, Saarimaa, Tuomaala, Laitala, Mehtälä, Raudaskoski, Rättyä.
Syötöt mieheen, Korkiakoski.R, Linna, Kukkola, Takalo, Eskola, Peltomaa.


#NivalaCowboys
#Rautaliiga
#CowYJKEi liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Nivala Cowboys
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Liity Cowboys'in Jäseneksi
Kategoriat