Esittely
Ottelutilastot
Cowboys - YJK
2017-2018 - Cowboys Edustus - II DIVISIOONA POHJOINEN
Klo 18:30 Uikko Areena
2
Hel

Luvassa tulikuuma paikalliskamppailu


Huomenna perjantaina tarjolla tulikuuma paikalliskamppailu Uikko Areenalla! Länkkäreiden vieraaksi saapuu rakkaan naapuripitäjämme oma ylpeys Ylivieskan Jääkarhut.

Cowboys kokoonpanossa on ollut pientä sairastelun ja loukkaantumisen sumaa, mutta lopulliset kokoonpanot selviävät huomenna.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella jo kahteen otteeseen, joista molemmilla plakkarissa yhdet voitot. Cowboysilla tällä hetkellä pelattuna 20 ottelua, joista kertynyt 24 pistettä ja joka oikeuttaa 5. sijaan, kun taas YJK:lla 18 ottelua ja 18 pistettä, oikeuttaen sarjan jumbosijaan. Molemmilla joukkueet ovat selvästi parantaneet otteitaan pelillisesti viimeisten otteluiden aikana, sillä päänahkoja on kertynyt LiKiltä, Raahe Kiekolta sekä Tornion IHC:ltä. Cowboysilla sarjassa on jäljellä enää neljä ottelua ja YJK:lla kuusi ottelua, joista vierasotteluita peräti 4 kappaletta.

Joukkueet kohtaavat siis huomenna ja neljännen kerran tälle kautta helmikuun 16 päivä. Keskinäisten otteluiden merkitys on todella suuri, playoff-paikkaa silmällä pitäen.

Tilastoja on toki turha mietiskellä, sillä jokatapauksessa huomenna on laitetettava lötöä pussiin!

Otappa kaverisi mukaan ja tuu Uikko Areenalle, niin näytetään ylivieskalaisille mitä on cowboykulttuuri Suomen Texasissa!


Otteluisäntänä Liikuntakeskus Uikko, Kiekko tippuu jäähän 18.30!

Länkkäreille tappio paikalliskamppailusta


Perjantain paikalliskamppailuun lähdettiin jälleen sairasteluiden ja loukkaantumisien runtelemana. Länkkäreiden kokoonpanosta poissa yhteensä viisi runkopelaajaa. Kolme kentällistä saatiin, kuitenkin kaavittua kasaan. B-junioreista mukana Kalle Ainali sekä ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukana hyökkääjä Mikko Aho. Haapaveden huskeista lainalla puolustaja Teemu Turunen.

Otteluun lähdettäessä ilmassa leijui paikalliskamppailun huumaa ja yleisöä oli kertynyt paikalle komeat 400 silmäparia. Molemmat joukkueet pääsivät otteluun hyvin mukaan heti alusta alkaen. Länkkärit saivat luotua ottelun alkuun muutaman vaarallisen maalinteko tilanteen, mutta kiekko ei vain löytänyt tietään maaliverkkoihin asti. Jääkarhut pääsivät avaamaan paikalliskamppailun maalihanat jokseenkin onnekkaasti viidenennen peliminuutin kohdalla. Jääkarhu- hyökkääjän veto poukkoili ikävästi puolustajan jalan kautta maalinperukoille, yllättäen cowboy-maalivahti Mikko Myllylän. Muutama minuutti maalista ja länkkärimiehistö sortui kaksi minuuttiseen ja vierasjoukkue pääsi kokeilemaan illan ensimmäistä ylivoimaansa. Jokseenkin passiivinen jääkarhu ylivoima tuotti kuitenkin tulosta ja tarkka rannelaukaus sujahti länkkärimaalin verkkoihin ja tilanteeksi 0-2.

Cowboyskin pääsi kokeilmaan ylivoimaansa kahteen otteeseen erän aikana, ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja vierasjoukkue sai purettua pelin varmoin ottein. Cowboysin työnteko sai kuitenkin palkintonsa erän viime minuuteilla, hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi siirretyn rangaistuksen aikana. Henri Niinikoski sai sivaltaa laatan lähes tyhjään maaliin Tuomas Takalon ja Ville Peltomaan oivallisen esityön päätteeksi. Erätauolle tilanteessa 1-2.

Toisessa erässä nähtiinkin sitten maaleja taas koko rahan edestä. Vierasjoukkue aloitti toisen erän vahvasti maalaten kaksi maalia reilu kuuteen minuuttiin. Erän synkkää alkua koitettiin paikata ja joukkuetta herätellä maalivahdin vaihdolla. Maalinsuulle ajassa 26:12 Tuomas Ring. Cowboys ei kuitenkaan heittänyt stetsoneitaan naulakkoon vaikka jääkarhuilla oli selvästi tiukempi ote pelistä erän alussa. Ajassa 28:34 jääkarhu puolustajan kompurointi siniviivan pinnassa kostautui ja nopeasti reagoinut Atte Peräaho sai vapauttaa ”jääkarhumaalivahtien pahimman painajaisen” Antti Eskolan puolittaiseen läpiajoon. Antti ei tilanteessa jossitellut vaan laittoi ranteet lukkoon ja kiekko tolpankautta sisään ja taululle lukemat 2-4. Kavennusmaali ei kuitenkaan kauaa mieltä lämmittänyt jääkarhujen päästessä kasvattamaan johtoaan 3-5 tällä kertaa länkkäripelaajien kompuroidessa. Maalintekokaava saikin heti perään jatkoa mutta tällä kertaa olikin kotijoukkueen vuoro heiluttaa verkkoa, ja asialla Mika Saarimaa, Ville Peltomaan ja Riki Korkiakosken syöttäessä.

Kavennusmaalin jälkeen cowboys sai luotua paljonkin hyviä maalintekotilanteita, mutta sitä viimeistä ripausta ja isompaa vaihdetta ei oikein tuntunut löytyvän. Ylivieska puolestaan pääsi rokottamaan erän aikana vielä kolmeen otteeseen, joista viimeiset kaksi syntyivät tasavaajalla. Toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa jo 3-8.

Paikalliskamppailun vauhtia ja kipinää ei enää kolmannessa erässä kauheasti nähty, vaikkakin konetta koitettiin vielä käynnistellä Antti Eskolan maalatessa illan toisensa erän alkutekijöissä. Mikael Juolan syöttäessä. Jääkarhut pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia kihauttaessaan illan yhdeksännen maalinsa ajassa 55:52. Erän loppuminuuteilla nähtiin kuitenkin vielä yksi cowboys valopilkku. Haapaveden huskeista lainalle saatu puolustaja Teemu Turunen sinetöi ensimmäisen maalinsa II-divisioonassa ja taas saatiin yksi kiekko nostettavaksi palkintokaapin paraatipaikalle. Loppulukemat 5-9.

Kokonaisuutena loppulukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Toinen erä oli selkeästi ottelun käännekohta, jossa oli kyllä kaikki avaimet kääntää ottelu cowboyhallintaan. Tällä kertaa kelkka ei kuitenkaan ottanut kääntyäkseen.

Tehopisteet: Eskola (2+0), Juola (0+2), Peltomaa (0+2), Turunen (1+0), Saarimaa (1+0) ja syöttöpisteet mieheen Takalo, Peräaho ja Korkiakoski.R

Torjunnat: Cow Myllylä 16, Cow Ring 26, YJK Kokko 26

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
5 - 9
(1 - 2) (2 - 6) (2 - 1)
YJK
Lisää uutisia
Cowboys Edustus
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Liity Cowboys'in Jäseneksi
Kategoriat